- Биография -

ODD CREW се създава на 1ви август 1998г. от тогава все още учениците Васил Райков (вокали), Васил Първановски (китари), Мартин Стоянов (бас) и Боян Георгиев (барабани). Имайки зад гърба си вече година заедно, Васко, Васко и Мартин се срещат с Бонзи за първата си репетиция на същата тази дата.

Първите им стъпки в музиката се дължат на бащата на Васко(китара) – Валери, който също ги учи да свирят на музикалните си интрументи и им дава всичките им музикални корени. Търсейки име за бандата, попадат в катастрофа на път за репетиционната си и решават да се нарекат Каскадьори. Година по-късно групата записва първия си албум И пак е рок, който излиза през пролетта на 2000г., когато момчетата са на средна възраст от около 12 години. В средата на 2001 се присъединяват към блус групата на Васко Кръпката, с когото обикалят България през следващите 6-7 години.

През този период Каскадьори продължават да правят авторска музика и издават още два албума По Пътя… 2005 и Реката На Времето 2006. Докато членовете на бандата пишат още по-нов материал, разбират, че парчетата стават по-тежки и доста по-различни от преди това звучащите им мелъди рок към хард рок албуми и че музиката не е вече просто развлечение, а и начин на изразяване и говорене с хората… Това ги кара да решат, че е крайно време да сменят детински звучащото си име с ново, което да подхожда на идеите им за музиката.

На 1ви август 2008г. на коцетра, отбелязващ десетата им годишнина, Каскадьори обявяват новото си име ODD CREW и по-късно на 9ти октомври излиза албумът WE ARE WHAT WE ARE. Неочаквано новото им лице им печели множество фенове в цяла България, а и не само фенове, а хора, които споделят идеята на едно общество – банди и фенове, за които музиката е начин на живот. През следващата година ODD CREW се качват на всяка една клубна сцена в България, свирейки от най-големите дупки до най-големите клубове и в края на 2009 стъпват на евопейските пътища с турнето 11 Years Of Brotherhood, което минава през Унгария, Германия, Швейцария и един концерт в Англия. През цялото това време всеки ден, в който групата не е на път, работят по превръщането на репетиционната си в звукозаписно студио в къщата на бабата на Васко Първановски. Веднага след като завършват строежа в средата на 2010г., ODD CREW влизат собственото си BUTCHERHOUSE студио за да запишат най-новият си албум A Bottle Of Friends, издаден на 22ри октомври същата година.

Никога не бихме могли за изразим благодарността си към всички, които ни помагаха да стоим на краката си и да продулжаваме да правим музика… Благодарим ви СЕМЕЙСТВА, ПРИЯТЕЛИ и ФЕНОВЕ за безумната ви подкрепа… Тази музика винаги е била относно STRENGTH, PRIDE, RESPECT and FAMILY… Благодарим на ВСИЧКИ ВИ, за това, че повярвахте в нас и ни оставихте да бъдем ТОВА, КОЕТО СМЕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *